Ylläkselle saavut helposti lentäen, junalla, linja-autolla tai omalla autolla.

 

Junalla

Matkusta yöjunalla Kolarin rautatieasemalle, josta Ylläkselle on matkaa enää noin 35 km. Jos tulet ilman autoa, rautatieasemalta on linja-autoyhteys Ylläsjärvelle junan saapumisen jälkeen.  Katso tarkemmat junayhteystiedot Rundgren Ky:n sivuilta. Voit ottaa myös oman auton autojunapaikalla mukaan  Lapin lomallesi. Paluumatkan kotiinpäin voit autoilla, tai myös palata autojunapaketilla. VR:n autojuna-aikataulut Kolariin

 

Lentäen

Kittilän lentokenttä sijaitsee noin 35 km päässä mökiltä, ja lentokentältä on linja-autoyhteys Ylläsjärvelle. Itse mökki sijaitsee niin keskeisellä paikalla, että voit hyvin pärjätä loman ilman omaa autoa. Valaistut hiihtoladut kulkevat ihan mökin vierestä joten voit lähteä niin hiihtoretkille kuin kauppareissulle suksilla. Hiihtohisseille pääset SkiBussilla läheiseltä bussipysäkiltä, tai noin 2 km taksimatka kauppaan tai hiihtohisseille maksaa noin 10€. Halutessasi voit myös vuokrata auton lentokentältä.

 

Linja-autolla

Myös linja-autolla pääset mukavasti Ylläkselle niin läheltä kuin kauempaakin. Matkahuollon sivuilta pääset selaamaan aikatauluja ja voit ostaa liput matkallesi. Myös OnniBus liikennöi Helsingin ja Ylläksen väliä uudella reitillään.

Liput ja reitit älypuhelimen avulla
Ylläksen alueen sisäiseen liikenteeseen voit ostaa lippuja ja saada apua älypuhelinsovellusten avulla.
Ylläs Around neuvoo reitin ja tarjoaa lippuja lentokenttä- ja junabussiin, skibussiin, taksimatkaan tai näiden yhdistelmään. Ylläs Tiketti tarjoaa lippuja lentokenttä- ja junabussiin, skibussiin, sekä tapahtumiin ja sisäänpääsyihin.

 

 

 

Tulo-ohjeet ja käytännön asiat

Mökillä on käytössä sähköinen, pin-koodilla toimiva Yale Doorman lukko. PIN-koodi lähetetään tekstiviestillä varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon viimeistään päivää, paria ennen lomasi alkua. Mikäli lukon kanssa tulee ongelmia, voit olla yhteydessä talonmies Eero Jauhojärveen (puh. 0400-398230), Suksikuja 2, 95980 Ylläsjärvi (vaaleanvihreä omakotitalo lähiristeyksessä).

Mökin tuulikaapissa on huoneentaulu, jossa on tärkeimmät tiedot käytännön asioista. Mikäli jää kysyttävää, ota yhteyttä Samu Nurmeen (puh. 050-3811663).

 

Omalla autolla

Tottakai voit tulla Ylläkselle myös omalla autolla 🙂

Etelästä päin tullessa aja tietä 21/E8 Kolariin saakka ja käänny siitä oikealle tielle nro 939 Ylläsjärvelle tai 10 km Kolarin jälkeen tielle nro 940 Äkäslompoloon. Toinen vaihtoehto on Rovaniemeltä Kittilään tietä nro 79. Kittilän keskustan jälkeen kääntyy vasemmalle tie nro 939 Ylläsjärvi. Ylläsjärven kautta pääset Maisematietä pitkin kätevästi myös Äkäslompoloon.

Mökin osoite

Kaltiotievantie 3, 95980 Ylläsjärvi (Google Mapsissa ja joissain navigaattoreissa: Kolari)

Linkkejä ja etäisyyksiä lähiseudulla

 

Taksit
Ylläksen taksit voit varata 24h numerosta 0200 71800.

Aktiviteetit

Ravintolat

 

Ruokakauppa ja tilausalko

 

Terveys