Helposti perille autolla, junalla tai lentäen.

Omalla autolla

Etelästä tullessa voit ajaa E8-tietä rajaa pitkin Kemin ja Tornion kautta Kolariin saakka. Käänny Kolarissa tielle nro 939 Ylläsjärven suuntaan.

Jos ajat Rovaniemen kautta, aja Kittilään tietä nro 79. Kittilän keskustan jälkeen kääntyy vasemmalle tie nro 939 Ylläsjärvi.

Voit harkita myös VR:n autojunapaketteja, voit hankkia sellaisen halutessasi myös vain yhteen suuntaan ja ajaa toisen.

Junalla

Matkusta yöjunalla Kolarin rautatieasemalle, josta Ylläkselle on matkaa enää noin 35 km. Jos tulet ilman autoa, rautatieasemalta on linja-autoyhteys Ylläsjärvelle junan saapumisen jälkeen. Katso tarkemmat junayhteystiedot Rundgren Ky:n sivuilta. Voit ottaa myös oman auton autojunapaikalla mukaan Lapin lomallesi. Paluumatkan kotiinpäin voit autoilla, tai myös palata autojunapaketilla. VR:n autojuna-aikataulut Kolariin

Jos tulet autojunalla, voit tulla myös Rovaniemelle ja ajaa sieltä Ylläkselle. Linja-autoyhteyttä ei Rovaniemen junalta ole Ylläkselle.

Lentäen

Kittilän lentokenttä sijaitsee noin 35 km päässä mökiltä, ja lentokentältä on linja-autoyhteys Ylläsjärvelle. Airport Express on kätevä tapa siirtyä lentokentältä mökille. Halutessasi voit myös vuokrata auton lentokentältä.

Suorat lennot Helsingistä:

  • Finnair operoi Helsinki-Kittilä väliä lähes ympärivuoden
  • Norwegian lentää Kittilään sesongilla: 23.12.2023–2.1.2024 ja 18.-25.2.2024

Suoria lentoja ulkomailta: 

 

Linja-autolla

Myös linja-autolla pääset mukavasti Ylläkselle niin läheltä kuin kauempaakin. Matkahuollon sivuilta pääset selaamaan aikatauluja ja voit ostaa liput matkallesi. 

Mökin osoite

Kaltiotievantie 3, 95980 Ylläsjärvi (Google Mapsissa ja joissain navigaattoreissa: Kolari)

Pärjääkö mökillä ilman autoa?

 Mökki sijaitsee niin keskeisellä paikalla, että voit hyvin pärjätä loman ilman omaa autoa. Valaistut hiihtoladut kulkevat ihan mökin vierestä joten voit lähteä niin hiihtoretkille kuin kauppareissulle suksilla.

Hiihtohisseille pääset SkiBussilla läheiseltä bussipysäkiltä, tai noin 2,5 km taksimatka kauppaan tai hiihtohisseille maksaa noin 12€. Voit vaikka reippailla yhteen suuntaan kaupalle ja tulla painavien ostosten kanssa taksilla takaisin mökille. Reppu selkään ja voit hakea helposti pienet täydennysostokset hiihtäen tai kävellen – koko matkan on hyvä kävelytie sekä kaupalle että rinteisiin.

Ylläksellä toimivat päivittäistavarakaupat Jounin Kauppa Äkäslompolossa sekä Eelin KauppaYlläsjärvellä  toimittavat asiakkaille tuotteita valmiiksi noutopisteeseen kerättynä ja myös kotiinkuljetuksena.

Tekemistä Ylläksellä

Vuoden 2020 Pohjoismaiden parhaaksi ulkoilukohteeksi valittu Ylläs ja sen seitsemän tunturia tarjoavat mahtavat puitteet ulkoiluun kaikkina kahdeksana vuodenaikana. Laskettelua, hiihtoa, talvipyöräilyä, lumikenkäilyä, maastopyöräilyä kesällä, retkeilyä, melontaa, kalastusta, moottorikelkkailua, porot, huskyt ja koiravaljakot… mitä tahansa haluatkin harrastaa, se onnistuu Ylläksellä. 

Ylläksen ajankohtaiset tapahtumat on koottu tälle sivulle

Tulo-ohjeet ja käytännön asiat

Mökillä on käytössä sähköinen, pin-koodilla toimiva Yale Doorman lukko. PIN-koodi lähetetään tekstiviestillä varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon viimeistään päivää, paria ennen lomasi alkua. 

Mökin talotekniikan ja varusteiden käyttöohjeet löydät talosivuilta. Mikäli jää kysyttävää, ota yhteyttä Samu Nurmeen (puh. 050-3811663).